Política 03/03/2015

El Parlament dissenya un codi de conducta dels diputats per adaptar-se a la llei de transparència

Núria De Gispert encara no ha decidit si portar el CD de la gravació de la Camarga a la comissió del cas Pujol o a la de Matèries Reservades

Acn
2 min
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a la Mesa amb Lluís Corominas i David Companyon / ACN

BarcelonaLa Mesa del Parlament treballa en l'elaboració d'un codi de conducta dels diputats que podria inspirar-se en el del Parlament Europeu. Aquest document especificarà les limitacions dels parlamentaris i possibles clàusules per evitar pràctiques corruptes. Es tracta d'una de les mesures amb què la cambra catalana busca adaptar-se a la llei de transparència, aprovada el passat desembre, i que ha de començar a aplicar-se a totes les institucions catalanes a partir del juliol. Per fer-ho, l'òrgan rector del Parlament impulsa una reforma del reglament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Mesa confia en enllestir aquest document de proposta de reforma en les properes setmanes. Posteriorment, aquest text es tramitaria als grups, que haurien d'incorporar-lo a la ponència de la comissió de redactat del reglament. El pas final seria la seva aprovació en el ple, previsiblement al maig.

Els membres de l'òrgan rector del Parlament també han estudiat la resolució del Tribunal Constitucional (TC) d'aquest dilluns que anul·lava l'acord adoptat per la Mesa d'aturar la ILP per la igualtat d'oportunitat al sistema educatiu català. L'alt tribunal va considerar que els membres de la Mesa havien vulnerat els drets dels ciutadans paralitzant aquesta iniciativa legislativa popular. Tot i així, no obliga la cambra a tramitar la ILP perquè la legislatura en què es va prendre l'acord ja ha expirat.

CD de La Camarga

Segons ha pogut saber l'ACN, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, encara no ha decidit què fer amb el CD de la gravació entre l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola Maria Victòria Álvarez i la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, al restaurant La Camarga. De Gispert ha de sospesar si ho tramet a la comissió d'investigació del cas Pujol o bé a la de matèries reservades.

Ple del Parlament

El ple del Parlament d'aquest dimecres i dijous farà els debats finals dels projectes de llei de pressupostos i d'acompanyament després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries contrari a les esmenes presentades per CiU i ERC.

Pel que fa a la sessió plenària de dijous, es farà el debat de totalitat de la proposició de llei d'igualtat efectiva entre homes i dones signada pels grups de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP.

stats