Política 16/02/2016

El ple del Parlament guardarà un minut de silenci en record de Muriel Casals

La cambra celebrarà un acte institucional el dijous a les cinc de la tarda on participaran el president de la Generalitat, la del Parlament i el d'Òmnium

G.pruna
1 min
Muriel Casals, el dia que es va constituir la comissió d'estudi del procés constituent

BarcelonaEl ple del Parlament guardarà aquest dimecres un minut de silenci en record de l'expresidenta d'Òmnium Cultural i diputada de JxSí Muriel Casals. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha explicat després de la reunió de la mesa del Parlament que aquest serà el primer acte d'homenatge a Muriel Casals, abans que dijous a les cinc de la tarda el Parlament celebri un acte institucional en record de l'expresidenta d'Òmnium. A més, JxSí ha avançat que aquest dimecres deixarà una flor a l'escó que fins ara ocupava Muriel Casals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte, que es farà a l'auditori del Parlament, comptarà amb les intervencions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i està previst que hi hagi una àmplia representació tant del Govern com de tots els partits i institucions catalanes. Després de l'acte institucional, a les 19.00 h començarà l'acte que organitza Òmnium i que serà obert al públic.

Aquest acte més popular es farà al passeig dels Til·lers al Parc de la Ciutadella, i portarà el lema 'El millor homenatge, la victòria'. Òmnium té previst que a l'acte cívic hi intervinguin diverses figures properes a la fins ara diputada de Junts pel Sí. A més, es comptarà amb actuacions musicals. També es convidarà tothom a penjar fotografies amb Casals a les xarxes socials amb l’etiqueta #homenatgeMuriel.

L'expresidenta d'Òmnium va morir aquest diumenge després d'estar una quinzena de dies hospitalitzada per l'atropellament d'una bicicleta. La seva pèrdua ha provocat commoció al món cívic i polític del país.

stats