PLE DEL PARLAMENT
Política 10/12/2013

L'últim ple de l'any votarà els pressupostos, però no la via per portar la consulta al Congrés

L'ordre del dia, que encara es pot ampliar els propers dies, preveu incorporar la llei d'acompanyament i les conclusions de la comissió d'estudi de les pilotes de goma

Acn
1 min
La Mesa i la Junta de Portaveus s'han reunit aquest dimarts per fixar l'ordre del dia del proper ple / ACN

BarcelonaL'últim ple previst de l'any inclourà la votació de la llei dels pressupostos del 2014, però de moment no preveu decidir la via per portar la consulta al Congrés, ja que els grups continuen negociant-la en un sol paquet juntament amb la data i la pregunta. Si arribessin a un acord en les properes hores, encara hi hauria temps per incloure-ho en l'ordre del dia, però el cert és que no hi ha cap termini per aprovar la via al Parlament. L'important, remarquen els grups, és arribar a un acord polític abans d'acabar l'any. La previsió fixada per mesa i junta de portaveus també incorpora la votació de la llei d'acompanyament i de les conclusions de la comissió d'estudi de les pilotes de goma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La llei d'acompanyament, però, podria caure del ple si un nombre suficient de diputats decidissin portar-la al Consell de Garanties Estatutàries. És una opció que ara mateix està estudiant el PP, que encara té temps per pensar-s'ho fins a principis de la propera setmana. La llei s'aprovarà en comissió aquest dimecres i un cop publicada al butlletí del Parlament, els populars tindran un termini de tres dies per decidir-ho.

Pel que fa als pressupostos, la Comissió d'Economia n'aprova el dictamen aquest mateix dimarts.

L'ordre del dia del ple, que començarà dimecres i que podria durar fins divendres, també preveu el debat de totalitat del llibre cinquè del Codi Civil i una proposició de llei del PSC sobre àrees urbanes de promoció econòmica.

stats