POLÍTICA
Política 07/03/2012

La mesa del Parlament acorda fer el debat sobre la llei de mesures fiscals la setmana que ve

Properament els partits també debatran la llei de consultes populars no referendàries proposada pel Govern i el projecte de consultes de SI

Acn
2 min

BarcelonaLa mesa del Parlament ha acordat aquest dimecres que el projecte de llei de mesures fiscals i financeres es debati durant el proper ple, que es farà els dies 14 i 15 de març. El paquet de mesures no es va aprovar conjuntament amb els pressupostos del 2012 a causa del recurs presentat per ICV-EUiA, SI i C's al Consell de Garanties Estatutàries (CGE). El termini perquè aquest organisme es pronunciï s'acaba el 14 de març i si no s'exhaureix la cambra tindrà prou temps per afegir la llei d'acompanyament a l'ordre del dia del ple. D'altra banda, el Parlament farà el debat de la totalitat de les propostes de lleis de consultes presentades d'una banda pel Govern i de l'altra per SI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest paquet de mesures regula, entre d'altres, el tiquet moderador de la sanitat i la creació o modificació de diferents taxes com la que grava les estades turístiques, l'impost de patrimoni a partir dels 700.000 euros, l'augment de l'impost sobre venda de determinats hidrocarburs, el cànon de l'aigua i la possibilitat de reducció d'un 15% de la jornada del personal de l'administració.

Els partits de l'arc parlamentari també debatran la llei de consultes populars no vinculants presentada pel Govern, que haurà de superar l'esmena a la totalitat del PSC. El subgrup parlamentari de SI també va presentar un projecte de consultes populars per via no referendària que es debatrà la setmana que ve però la continuïtat del qual dependrà de les esmenes de CiU, PPC i C's.

Dictàmens sobre la reforma laboral

La mesa del Parlament també ha acordat que trametrà al Consell de Garanties Estatuàries les peticions de dictamen sobre la reforma laboral que dimarts van presentar d'una banda CiU i de l'altra PSC, ICV-EUiA, ERC i SI. En cas que el CGE detectés símptomes d'inconstitucionalitat i els partits volguessin portar el recurs al TC, el Parlament hauria d'acceptar aquesta petició per majoria absoluta.

stats