Política 23/06/2016

El Parlament aprova iniciar la revocació del director d'Antifrau amb l'únic vot en contra del PP

La comissió d'Afers Institucionals comença el procediment per destituir Daniel de Alfonso, que es ratificarà al ple de la setmana que ve

Laia Vicens / Joan Serra Carné
1 min
Daniel de Alfonso, al Parlament.

BarcelonaDesprés d'escoltar la compareixença del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, la comissió d'Afers Institucionals del Parlament ha votat la reprovació del magistrat, primer tràmit per fer efectiva la seva destitució. Tots els grups parlamentaris llevat del PP –Junts pel Sí, Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP– han votat a favor de tramitar el cessament de De Alfonso. Només el grup popular s'hi ha oposat (19 vots a favor i 2 vots en contra).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop ratificada la voluntat de la majoria dels grups parlamentaris de rellevar el director d'Antifrau –en les intervencions, els diputats li han exposat que els fets d'aquesta setmana laminaven la seva credibilitat per a l'exercici del càrrec–, la destitució del magistrat es materialitzarà en el ple que es convocarà la setmana que ve. Després dels comicis espanyols del 26-J, doncs, De Alfonso deixarà de ser el responsable de la lluita contra el frau i la corrupció a Catalunya.

stats