DEBAT SOBIRANISTA
Política 05/04/2011

El Parlament votarà el tràmit de la llei d'independència de SI tres dies després del 10-A

La llei té esmenes a la totalitat de PSC, PP i C's. El tràmit de la llei té poques possibilitats de prosperar, tenint en compte que CiU valora la possibilitat d'abstenir-se, de manera que els contraris al tràmit serien majoria

M.colomer
2 min

BarcelonaEl Parlament debatrà les esmenes a la totalitat a la llei d'independència que promou Solidaritat Catalana el 13 d'abril, tres dies després de la consulta d'indepèndència del 10-A i un dia abans de la commemoració dels 80 anys de la proclamació de la República Catalana. La mesa del Parlament ha decidit avui incloure aquest debat en l'ordre del dia del ple del dia 13 i 14 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A ningú se li escapa que el debat sobre el tràmit de la llei faran aflorar les contradiccions de CiU quan de sobirania política es tracta. La federació ha intentat que Solidaritat s'avingués a retirar la proposició de llei un cop l'hagués defensat al faristol de l'hemicicle del Parlament per evitar-ne la derrota. Així, ja es pot entreveure que CiU no té intenció de votar a favor del tràmit de la llei, que sí que votarà a favor, en canvi ERC. Només que CiU s'abstingui, la llei ja no es podrà tramitar, perquè el bloc del "no" -PSC, PP i C's- sumarà més diputats que els del "sí".

El debat de la llei es farà tres dies després de la consulta d'independència en la qual han votat a favor el president de la Generalitat, Artur Mas, i l'expresident Jordi Pujol, i en la qual tenen intenció de votar el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, i el cap de llista de CiU per Barcelona, Xavier Trias. Amb més incomoditat gestionen la seva posició contrària a la consulta els socis de CDC al Govern, UDC. El seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida, ha insistit últimament que la consulta genera frustració i ha posat en dubte l'encert d'Artur Mas a l'hora de votar-hi a favor. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert (UDC), s'ha alineat amb Duran i ja ha anunciat que no pensa anar a votar. En canvi, tant la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, com la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal -independent nomenada a proposta d'UDC-, asseguren que encara no han decidit què pensen fer.

stats