dret a decidir
Política 17/09/2013

El portaveu del Parlament Europeu: "No és el mateix anar-se'n pel balcó que per la porta"

Jaume Duch diu a Catalunya Ràdio que una Catalunya independent quedaria en un primer moment fora de la UE

Agències
1 min

BarcelonaEl portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, ha coincidit aquest dimarts amb el vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, en què una Catalunya independent quedaria en un primer moment fora de la UE. "Si vostè se'n va d'un estat, automàticament se'n va de la Unió Europea; després, la qüestió és com vostè pot tornar a la UE", ha assenyalat Duch en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duch ha dit que el reingrés no seria "una cosa senzilla", i ha assegurat que, malgrat que "hi ha tot tipus de teories", hi tindria bastant a veure la "manera" com un territori ha decidit independitzar-se. "Si se n'ha anat pel balcó no és el mateix que si se n'ha anat per la porta", ha sentenciat Duch per mostrar la complexitat de com es planteja un procés d'independència a escala europea.

En aquest sentit, Duch ha assenyalat que una Catalunya independent hauria de ser membre de l'ONU i tots els estats haurien de ratificar que accepten que torni a entrar a la Unió per ser-ne un nou membre.

Preguntat sobre la posició del Parlament Europeu al voltant del procés sobiranista català, Duch ha destacat que la cambra no té competència sobre aquest afer i ha afegit que es tracta d'un "tema intern espanyol". Sigui com sigui, ha assegurat que "quan un va pels passadissos, aquest no és el tema que més es comenta".

stats