POLÍTICA
Política 10/07/2014

Front catalano-valencià pel reconeixement oficial del català a l'Eurocambra

Els vuit eurodiputats d'ERC-NECat, CiU, PSC, ICV, Compromís i IU envien una carta al president del Parlament Europeu, el socialista Martin Schulz, per tornar-li a demanar que el català es pugui utilitzar oficialment al ple de l'Eurocambra

Ara
1 min
POLARITZACIÓ 
 Els eurodiputats catalans estan més dividits que mai davant el procés sobiranista de Catalunya.

BarcelonaOfensiva catalano-valenciana al Parlament Europeu per reclamar el reconeixement de l'oficialitat del català a les institucions europees. Els eurodiputats d'ERC-NECat, CiU, PSC, ICV, Compromís i IU han enviat una carta conjunta al president del Parlament Europeu per demanar-li que reprengui les negociacions perquè el català pugui ser utilitzat de forma oficial en els plens de l'Eurocambra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el PSC en un comunicat de premsa, la carta la signen els catalans Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall (ERC-NEC), Ramon Tremosa i Francesc Gambús (CiU), Javi López (PSC) i Ernest Urtasun (ICV), i els valencians Jordi Sebastià (Compromís) i Marina Albiol (IU). Li demanen que el català sigui llengua d'ús oficial al ple del Parlament Europeu.

Gest simbòlic sense despesa extra

Pels socialistes catalans, el Parlament Europeu "hauria de fer un gest simbòlic que permeti que la llengua catalana pugui ser utilitzada amb normalitat al plenari del Parlament", i més tenint en compte el coneixement de la realitat nacional catalana del socialdemòcrata Schulz.

El cas és que els eurodiputats catalans i valencians consideren que l'acceptació de l'oficialitat del català "no representaria una despesa extra per a la burocràcia del Parlament Europeu" perquè "bona part dels traductors de la llengua castellana són catalanoparlants". Els eurodiputats s'han compromès a fer del "màxim reconeixement" del català a l'Eurocamba una de les prioritats de la legislatura.

stats