Política 23/10/2017

Parlem, Hablemos: "Darrere del 155 hi ha el vell somni d'Alianza Popular d'atacar l'estat de les autonomies"

La plataforma favorable al diàleg "respecta" la posició del PSOE però el convida a canviar-la

Ot Serra
1 min
Guillermo Fernández: “Un referèndum és una idea interessant, però no l’única”

MadridLa plataforma ciutadana que va tenyir de blanc els carrers per demanar diàleg, Parlem, Hablemos, expressa el seu "rebuig" a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. "No solucionarà res i és un fracàs de l'estat de les autonomies", ha assegurat a l'ARA el seu portaveu, Guillermo Fernández. El jove activista s'ha mostrat contundent contra la mesura i ha retret al govern espanyol que opti per la interpretació "dura" que ha fet del precepte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Darrere d'aquest 155 hi ha el somni antic de la dreta espanyola que és atacar l'estat de les autonomies. És el vell somni d'Alianza Popular", ha subratllat Fernández, en referència al partit liderat per Manuel Fraga i embrionari del PP. Al seu parer, aquest objectiu es va intentar quan, arran de la crisi econòmica, el 2012 Esperanza Aguirre va defensar acabar amb les 'mamandurrias', en referència a eliminar la despesa pública i fer-ho amb la supressió d'organismes públics de les comunitats autònomes. "Aleshores no va funcionar", ha apuntat Fernández, que ha lamentat que ara "torni a posar en marxa" aquesta idea recentralitzadora.

Tou amb el PSOE

El portaveu de Parlem, Hablemos no ha sigut tan crític amb el PSOE, còmplice de l'aplicació del 155 a Catalunya, i ha "respectat" el seu posicionament. Tanmateix, ha admès que la defensa d'aquestes mesures "deu estar causant tensions internes" al partit, al qual ha instat a "no fer seguidisme del PP". "Pensem que el PSOE està a favor de l'estat de les autonomies i no d'obrir vies perilloses en aquest sentit", ha assenyalat Fernández. En la mateixa línia, ha convidat la formació liderada per Pedro Sánchez a "canviar" la decisió d'avalar el 155.

stats