Política 12/07/2017

Parlon veu Rajoy amb "punts" per poder acabar la legislatura o "aguantar, com a mínim, un any més"

Veu difícil una moció de censura liderada per Pedro Sánchez sense que el PSOE tingui "ben consolidades" les seves aliances: "No hem de tenir pressa per aconseguir el poder si no tenim garanties de governar amb estabilitat"

Ara
1 min

BarcelonaL'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i membre de la cúpula del PSOE, Núria Parlon, no té clar si Mariano Rajoy acabarà la legislatura com a president del govern espanyol, si bé creu que té "punts" per acabar-la o "aguantar, com a mínim, un any més". Així ho ha afirmat aquest dimecres en una entrevista d'Antoni Bassas a l'Ara.cat. El destí del president espanyol, ha dit, "dependrà molt de les aliances" a què siguin capaces d'arribar les forces de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha admès que veu "difícil" que abans d'acabar la legislatura es presenti una moció de censura a Rajoy liderada per Pedro Sánchez sense que el PSOE tingui "ben consolidades les aliances amb aquells que han de fer possible que la moció prosperi". "Nosaltres no hem de tenir pressa per aconseguir el poder si no tenim garanties de governar amb estabilitat".

Fins ara, el PSOE ha buscat aliances amb Podem i Cs per forjar un govern del canvi, però les formacions lila i taronja s'apliquen vetos mutus. Parlon creu que després del congrés del PSOE s'ha obert una porta d'entesa amb Podem, si bé ha afegit que "Iglesias acostuma a estar molt condicionat per la pressió mediàtica".

stats