Política 20/06/2017

Parlon deixarà les seves responsabilitats a l'executiva del PSC

La dirigent socialista diu que és "impossible" compatibilitzar el càrrec al partit amb la direcció del PSOE i l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, que va "per damunt de tot"

Marc Toro
1 min
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i dirigent del PSC i el PSOE, Núria Parlon, a la presentació de la nova executiva de Pedro Sánchez

BarcelonaNúria Parlon deixarà de ser la responsable de política municipal i formació del PSC. Així ho ha afirmat aquest dimarts en una entrevista a RAC1, dos dies després de ser escollida per dirigir l'àrea de cohesió social i integració a la nova executiva del PSOE. Parlon, que continuarà com a membre nada de la direcció d'Iceta, delegarà la seva cartera perquè és "impossible" compatibilitzar el càrrec amb les noves responsabilitats a Ferraz i l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, la qual –ha dit– va "per damunt de tot".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les responsabilitats [al PSC] les hauré de delegar a una altra persona perquè és impossible, no és compatible", ha conclòs. Fonts properes a l'alcaldessa expliquen que ara hi haurà un procés d'"adaptació" i que no està clar quan deixarà el càrrec al PSC, però que insisteixen que "s'ha de fer". En part, argumenten, perquè les reunions de les executives dels dos partits se celebren el mateix dia, els dilluns.

L'alcalde de Viladecans i nou responsable d'indústria, comerç i turisme del PSOE, Carles Ruiz, també deixarà les seves responsabilitats al partit, segons ha pogut confirmar l'ARA. Ruiz va traslladar la seva decisió al primer secretari del partit, Miquel Iceta, aquest passat diumenge.

stats