Política 03/05/2017

El Partit Demòcrata posa en marxa el comitè de campanya pel sí en el referèndum

A més de Candini, en formen part Lluís Corominas, Irene Rigau, Josep Lluís Cleries i representants territorials

Gerard Pruna
2 min
Puigdemont assegura que l'estat espanyol està disposat "a tot" per impedir que els catalans votin

BarcelonaPrimera reunió del comitè de campanya del Partit Demòcrata (PDECat) pel sí en el referèndum. A més de l'alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí, Montserrat Candini -a qui la direcció va encarregar fa un mes dirigir la campanya- formen part de l'òrgan que ha de polir els detalls de la campanya el vicepresident segon del Parlament, Lluís Corominas, l'exconsellera i diputada Irene Rigau, el portaveu al Senat Josep Lluís Cleries, i responsables de les diferents vegueries com ara Genís Boadella, número dos a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que formalment la campanya pel Sí del PDECat va començar a finals de març amb un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) de suport als condemnats del partit pel 9-N -Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs-, en les properes setmanes la formació donarà un nou impuls a una campanya que comptarà amb actes de gran i petit format i que té com a objectiu "aprofitar la potència territorial" del Partit Demòcrata per "convèncer els indecisos" i atraure'ls cap al sí a la independència.

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, repeteix habitualment que la feina del partit ha de ser centrar-se a eixamplar la base del sobiranisme, una feina per a la qual, assegura, el Partit Demòcrata és una eina clau.

De la seva banda, ERC presentarà la seva campanya pel sí al referèndum aquest dijous, amb la voluntat que les properes setmanes passi a formar part de la campanya unitària.

A l'espera que arranqui la campanya unitària del sobiranisme a mitjans de maig -després de l'acte del Pacte Nacional pel Referèndum per exhibir suports internacionals-, els partits ja han començat les seves campanyes per separat.

stats