Política 28/11/2016

El Partit Demòcrata admet incomoditats amb la CUP i la consellera Bassa pel seu posicionament sobre Fidel Castro

Pascal avala l'absència de Puigdemont a la conferència de presidents i reclama "bilateralitat" a l'Estat

Gerard Pruna
2 min
Carles Puigdemont, Artur Mas i Marta Pascal presidint el primer comitè nacional del PDECat

BarcelonaDesprés de constituir el Consell Nacional aquest dissabte, el Partit Demòcrata (PDECat) ha reunit per primer cop aquest dilluns el seu comitè nacional, un organisme equivalent a l'antic comitè executiu nacional de CDC però que en aquest cas és només deliberatiu i no té capacitat decisòria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha explicat que en aquesta primera reunió del comitè nacional, la direcció ha exposat la necessitat de treballar en tres grans àmbits: enfortir el discurs tant de partit com de país; culminar el desplegament local, i fomentar el treball dels associats.

Com ja va fer dissabte, Pascal ha aprofitat la mort de Fidel Castro per marcar distàncies amb aquells grups que han lamentat el decés del cubà. "No ens emmirallem en cap dictadura. Mai podrem valorar en positiu cap persona que pugui liderar un règim dictatorial", ha avisat.

La dirigent del Partit Demòcrata ha marcat distàncies també amb la consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, i ha reconegut que el PDECat "no pot estar còmode" amb afirmacions que avalen la figura de Castro ni amb el fet que la CUP enviï una delegació al funeral. "Els dictadors ho són, i no hi ha ideologies que puguin amagar cap règim dictatorial", ha apuntat.

Tanmateix, ha tret importància al fet que aquestes formacions que reivindiquen la figura de Castro siguin els principals socis del Partit Demòcrata a Catalunya: "Compartir encàrrec pel full de ruta no demana que compartim la complicitat d'alguns grups amb un règim dictatorial".

Avisa PP i C's que l'interlocutor amb el govern espanyol és la Generalitat

Pel que fa al debat obert sobre l'absència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la reunió de la conferència de presidents, Pascal ha assegurat que la seva formació comparteix l'estratègia del Govern i defensa la "bilateralitat". "Jo crec que el debat no és si el Govern hi ha d'anar o no, sinó que hi hagi un diàleg real amb un ordre del dia clar sobre els temes que afecten Catalunya", ha apuntat.

En aquest sentit, ha criticat la polèmica entre PP i C's, que han assegurat aquest dilluns que si Puigdemont no va a la conferència de presidents demanaran una reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Pascal ha recordat a Arrimadas que ella és la cap de l'oposició, i ha subratllat que "qui té la responsabilitat d'interlocutar amb el govern espanyol no és la cap de l'oposició, sinó el Govern".

stats