POLÍTICA
Política 13/06/2011

Patxi López insinua que CiU podria salvar els pressupostos espanyols

El lehendakari diu sobre el possible avançament de les eleccions generals que “Zapatero farà el que més convingui”. Els comptes de l'Estat seran claus per evitar avançar els comicis

Redacció
1 min
El lehendakari Patxi López / SER

BarcelonaEl lehendakari, Patxi López, ha insinuat, en unes declaracions a la Cadena SER, que CiU podria ser el partit que salvi els comptes del govern espanyol, que es troba en una posició feble al Congrés i es podria veure forçat a avançar eleccions si no aconsegueix reunir prou suport per al seu projecte de pressupostos. López ha recordat, quan se li ha preguntat pel paper que tindrà el PNB en la tramitació dels comptes, que també hi ha altres partits, “com CiU”, que podrien entrar en aquesta negociació. 



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara del que es tracta és d'aprovar el tema dels convenis col·lectius i el sostre de despesa sense avançar gaire més del que pugui passar", ha afegit López. El lehendakari no ha volgut dir si creu que els comicis han de avançar-se a la tardor. Aquest dilluns diversos mitjans publiquen que el govern espanyol estudia l'avançament electoral. López s'ha mostrat convençut que el president, José Luis Rodríguez Zapatero, “farà el que més convingui”. 



Sobre la candidatura del vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha apostat per la seva victòria en les eleccions, ha recordat que el PSOE és un partit que s'encoratja davant les adversitats i ha assegurat que en els propers comicis els socialistes sortiran a guanyar.

stats