Política 24/05/2011

Patxi López demana un congrés al PSOE després dels mals resultats de les eleccions

Creu que primer cal definir el projecte i després qui l'encapçala

Acn
2 min
Patxi López durant la compareixença d'avui / REUTERS

BilbaoEl lehendakari Patxi López ha demanat aquest dimarts a la tarda un congrés per definir un nou projecte polític i perquè es pugui escollir així el nou líder del partit un cop l'actual secretari general del partit i president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, anunciés que no es tornaria a presentar a les eleccions generals. López ha fet aquesta petició durant una compareixença en la qual ha valorat els resultats electorals de diumenge passat, en els quals la formació socialista va rebre un important revés, tant a nivell autonòmic com local. Per López, les primàries no es poden convertir en "l'única resposta" al ciutadà després dels mals resultats en les municipals de diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El lehendakari considera que cal iniciar un procés de reflexió amb la militància després de la derrota electoral de diumenge i trobar una sortida a la situació actual del PSOE que permeti el partit tornar a connectar amb la ciutadania. Per López ha de ser un congrés "tranquil, sense precipitacions i sense decisions adoptades en calent, amb aportacions i debats que clarifiquin un debat complet", ha afirmat López, que s'ha mostrat partidari de deixar clar "què" ofereixen als ciutadans i "qui" encapçala el projecte. "Aquest és l'ordre lògic", ha apuntat.

El lehendakari ha destacat que més enllà de les primàries com a millor forma d'escollir el candidat, aquest no és l'únic camí per redreçar la situació. "Aquesta no pot ser l'única la resposta que donem als ciutadans després del què ha succeït aquest diumenge i menys amb arranjaments entre bastidors", ha comentat López, en referència a les paraules del vicesecretari general del PSOE, José Blanco, en una entrevista radiofònica.

stats