Política 15/06/2017

Sánchez dona a Lastra la vicesecretaria general del PSOE i a Ábalos la secretaria d'Organització

L'exlehendakari basc Patxi López accepta ser el secretari de Política Federal i el president extremeny, Guillermo Fernández Vara, presidirà el consell de política federal del partit

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Pedro Sánchez ha tornat aquest dimecres a Ferraz acompanyat dels seu equip de confiança: José Luis Ábalos i Adriana Lastra. EFE

MadridLa nova executiva de Pedro Sánchez es perfila a les portes del congrés del PSOE d'aquest cap de setmana. Els dos últims noms que el secretari general ha proposat per a la direcció són les seves dues persones de més confiança: Adriana Lastra i José Luis Ábalos. La primera, que va coordinar la campanya de Sánchez a les primàries, ocuparà la vicesecretaria general del partit, mentre que l'actual portaveu al Congrés s'encarregarà de la secretaria d'Organització, tal com han confirmat aquest dijous fonts pròximes al secretari general.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poques hores abans, Sánchez havia fet els primers passos per a la integració dins el PSOE. L'exlehendakari basc i rival a les primàries ha acceptat ser el secretari de Política Federal, un dels càrrecs de més pes en la nova executiva, ja que serà l'encarregat de respondre a la crisi territorial i al Procés. Per la seva banda, el president extremeny, Guillermo Fernández Vara, ha acceptat presidir el consell de política federal del PSOE, un òrgan que reuneix tots els 'barons' i que fins ara presidia la presidenta andalusa, Susana Díaz. El nou líder posa en mans de dues persones que no van donar suport a la seva candidatura la resposta a Catalunya.

Així mateix, l'alcalde de Valladolid, Óscar Puente, ha anunciat que serà el nou portaveu de l'executiva socialista, que es votarà i ratificarà diumenge, un cop acabi el congrés federal. Fonts pròximes a Pedro Sánchez ja van confirmar ahir que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, formarà part d'aquesta direcció. Queda el dubte de si també s'hi integraran la diputada del PSC Meritxell Batet i Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, que va portar el pes de la campanya de Sánchez a Catalunya.

stats