Política 21/08/2012

Patxi López anuncia eleccions anticipades: "És l'hora d'obrir una nova etapa de pactes i de diàleg"

El lehendakari ha lamentat "el clima preelectoral que alguns s'han entestat a construir" en el moment de convocar eleccions per al 21 d'octubre

Ara
1 min
El lehendakari Patxi López, anunciant les eleccions anticipades al País Basc / EFE

BarcelonaEl lehendakari Patxi López ha anunciat aquest dimarts al matí l'avançament de les eleccions basques. Ho ha fet després del consell de govern celebrat per l'executiu basc. Els comicis seran el 21 d'octubre d'enguany, tot just un any després de l'anunci del cessament definitiu de la violència d'ETA, el 20 d'octubre del 2011. López ha considerat que "a pesar de ser un govern amenaçat per ETA" i "de l'actitud de l'oposició", l'executiu que lidera "ha complert els seus compromisos". "Només per aconseguir que la gent camini en pau pel carrer, aquest govern ja ha triomfat", ha assegurat el lehendakari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És l'hora d'obrir una nova etapa de pactes i de diàleg", ha justificat el lehendakari en vista del "clima preelectoral que alguns s'han entestat a construir". López ha acusat "alguns partits" de bloquejar mesures per interès "totalment partidista".

En la compareixença pública en què ha anunciat la decisió, López ha tret pit per les mesures preses pel govern que encapçala i ha assegurat que s'han "preservat" la sanitat i l'educació de les retallades que s'han dut a terme des de l'executiu espanyol. "Hem mantingut l'autogovern estatutari davant la voluntat del govern estatal d'envair competències", ha assegurat el lehendakari.

"Amb les eleccions no s'aturarà el govern ni s'aturarà Euskadi", ha volgut reiterar el lehendakari.

stats