País Basc
Política 14/01/2011

Patxi López advoca per fer possible la integració de l'antiga Batasuna al sistema democràtic

Efe
1 min

BarcelonaEl lehendakari, Patxi López, ha advocat avui per fer possible la integració al sistema democràtic dels col·lectius que fins ara han mantingut a Euskadi “posicions totalitàries properes a la violència”. López ha pronunciat un discurs a la seu de la presidència del govern basc davant dels membres i alts càrrecs del seu gabinet, quan es compleix l'equador de la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció, el lehendakari s'ha referit a l'actual situació de la lluita contra ETA, que, com ja va dir en analitzar el seu darrer comunicat, “ha començat a assumir que el seu final és inevitable”. Així mateix, ja ha apostat per mantenir “les idees clares, la fermesa i la unitat dels partits democràtics”, perquè és el mitjà més eficaç per acabar “de forma definitiva amb el malson” del terrorisme.

Ha recordat que el primer objectiu del seu govern ha estat i és “assegurar la convivència lliure de tots els ciutadans, fer front de manera ferma a l'atac terrorista d'ETA, recuperar la llibertat per a tots i assolir la pau ciutadana”. Tot seguit, ha reconegut que des de l'antiga Batasuna s'estan fent passes per “integrar-se en el sistema democràtic” i ha mostrat la seva esperança que “sigui de veritat, que aquest col·lectiu segueixi fent passes i trenqui com més aviat millor qualsevol tipus de relació amb la violència terrorista, i que s'integri plenament en el sistema democràtic, acatant les seves normes i institucions”.

stats