Política 05/03/2017

Patxi López alerta que l'independentisme intenta "dinamitar el sistema democràtic"

El candidat a les primàries del PSOE considera que el moviment sobiranista ha "segrestat l'espai públic" i avisa que s'ha d'aturar "aquesta bogeria"

Europa Press
1 min
Patxi López arribant al Congrés aquest dimecres / EFE

San SebastiánDurant la primera cita de la campanya de les primàries del PSOE, el candidat Patxi López ha tingut paraules per a Catalunya. Des de Sant Sebastià, López ha alertat de la "tensió creixent" del debat polític que hi ha a Catalunya. Segons López, l'independentisme té "segrestat l'espai públic", intenta "imposar, mitjançant òrgans permanents, una visió uniformadora de la societat catalana" i mira de fer-ho "dinamitant el sistema democràtic". "S'ha de parar aquesta bogeria", ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant d'aquest escenari, ha defensat "una proposta integradora" en què tothom es pugui sentir còmode, però ha assegurat que no arribarà "des d'un nacionalisme cada cop més exacerbat". Per a Patxi López, el nacionalisme català busca sortir "de les seves pessigades i del seu 3% amb una pujada a la muntanya cada cop més incerta".

Per tot plegat, el candidat a les primàries socialistes ha instat al "diàleg" i a "l'entesa" per "construir ponts" i recuperar "les lleialtats trencades" per tal d'acordar "un projecte de futur que garanteixi la igualtat de tots els ciutadans". López ha posat d'exemple l'entesa entre PNB i PSE al País Basc perquè el govern té com a "referència la ciutadania basca i no les ambicions particulars dels partits".

stats