CAP A LA FI D'ETA

Patxi López demana una reunió amb Mariano Rajoy per parlar de l'apropament de presos d'ETA

Així ho anunciat a Radio Euskadi el secretari general dels socialistes d'Àlaba, Txarli Prieto

El secretari general del PSE - EE d'Àlaba , Txarli Prieto , ha anunciat avui que el lehendakari Patxi López ha sol·licitat al futur president del govern mantenir una trobada per analitzar possibles canvis en la política penitenciària respecte als presos d'ETA . En declaracions a Ràdio Euskadi , Prieto ha recordat que el lehendakari va proposar ja fa dos mesos en el debat parlamentari de política general , aplicar una política penitenciària "diferent , d'acord amb els temps , flexible i humanitària " , que incloïa la possibilitat de realitzar un acostament progressiu dels presos d'ETA al País Basc .

Amb aquest objectiu , ha afegit , López ha demanat a Mariano Rajoy mantenir una reunió per fer-li arribar les seves propostes respecte als presos de la banda . Prieto ha destacat que en la seva última entrevista des de la presó , el que va ser portaveu de Batasuna Arnaldo Otegi també va considerar que " la victòria electoral del PP i la seva majoria absoluta podrien facilitar que hi hagués una política penitenciària diferent " a la qual es venia aplicant a aquest col · lectiu .

Ha explicat que la política de dispersió dels presos d'ETA es va posar en marxa a finals dels anys vuitanta " com una de les fórmules que va trobar el sistema democràtic per protegir-se" dels terroristes , que quan ingressaven a la presó " seguien treballant per a la banda i fent la seva tasca de logística " .

Prieto ha demanat també no oblidar que aquestes persones estan preses " per haver atemptat contra la societat , contra les persones i contra els béns " i ha demanat " una mica d'humilitat en els qui parlen amb molta desimboltura de vulneració de drets d'aquests reclusos " , quan ha estat ETA la "que ha sotmès a aquest país a tres dècades de terror "