Política 22/10/2018

Pedro Duque va pagar més del compte comprant el xalet a través d'una societat, segons un informe encarregat per ell mateix

El text que ha fet públic el ministre assegura que hauria pagat menys si l'hagués adquirit com a persona física

Ara
1 min
El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

BarcelonaUn informe encarregat pel mateix ministre Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, determina que hauria pagat menys pel seu xalet si l'hagués comprat com a persona física i no a través d'una societat patrimonial. El text, que coincideix amb les explicacions que el ministre va donar quan 'Okdiario' va publicar la informació polèmica el passat 27 de setembre, conclou que Duque va pagar més impostos comprant la casa a través d'aquesta societat i que la decisió va ser fruit "d'un consell professional erroni".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'informe, signat pel director de pràctica tributària d'Ideo Legal i professor de dret financer i tributari Jesús Rodríguez Márquez, és del 10 d'octubre, però Duque l'ha fet públic aquest dilluns. El text nega que Duque hagi obtingut cap estalvi fiscal net, ja que assegura que la tributació ha sigut més alta que si la compra s'hagués fet com a persona física, i assegura que no va facturar mai a través de la societat serveis professionals.

stats