Política 07/10/2017

Pedro Sánchez reitera que davant una DUI el PSOE defensarà sempre "la integritat territorial"

El líder del PSOE qualifica Podem "d'esquerra petita" i de ser "la coartada dels independentistes"

Daniel Martín
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

ValènciaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest matí a València que l'estat espanyol travessa un moment "traumàtic" i que el conjunt de la ciutadania "vivim i dormim pensant en la integritat territorial del nostre país, pensant en Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder socialista ha participat en la Festa de la Rosa organitzada per la federació valenciana a dos dies de la celebració del Nou d'Octubre, la Diada del País Valencià. Una iniciativa que ha coincidit amb la concentració promoguda per la plataforma 'Parlem/Hablamos' que a la ciutat de València, i a la resta de capitals de província de l'Estat, ha congregat milers de persones per reclamar una negociació entre el govern català i espanyol. Sánchez ha agraït aquesta iniciativa i ha assegurat que el PSOE "sí que apostarà pel diàleg". "En el diàleg hi cap tot excepte la intransigència, la unilateralitat i la il·legalitat".

La valoració d'una possible declaració unilateral d'independència ha propiciat les intervencions més contundents de Sánchez, que ha assegurat que "demanarem diàleg fins a l'últim minut, però si hi ha un trencament unilateral de l'estat de dret, nosaltres estarem al costat de la integritat territorial i de la Constitució".

Podem i "l'esquerra petita"

El secretari general del PSOE ha afegit una crítica al posicionament de Podem, formació a la qual ha qualificat "d'esquerra petita que es mimetitza amb aquells que volen fragmentar la integritat nacional". "Són la coartada dels independentistes".

"Fugida d'empreses"

Sánchez, que ha estat acompanyat pel president del govern valencià, Ximo Puig, i la vicealcalde de València, Sandra Gómez, ha preguntat al govern català: "Quin país és eixe dels independentistes del qual volen fugir les empreses? Aquells que diuen que estimen Catalunya, l'estan destruint. Que abandonin el camí del secessionisme i la unilateralitat, que els estem esperant per parlar i negociar".

stats