Política 04/06/2018

Borrell serà el nou ministre d'Exteriors

El socialista, amb un perfil dur contra l'independentisme, accepta l'oferta de Pedro Sánchez

Ara / Europa Pre
1 min
Els comptes i els contes d’en Borrell

BarcelonaJosep Borrell serà el ministre d'Exteriors del nou govern espanyol. L'exministre d'Obres Públiques i expresident del Parlament Europeu ha acceptat aquest dilluns l'oferta que li ha fet Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Borrell destaca pel seu perfil dur contra l'independentisme, especialment accentuat durant la campanya del 21-D, i va tenir un paper protagonista en la manifestació a Barcelona convocada per Societat Civil Catalana després del referèndum de l'1 d'octubre.

El socialista català torna ara a la primera línia de la política després d'haver refusat anar de número tres a les llistes del PSC a la província de Barcelona en les últimes autonòmiques amb l'argument que donava per tancada la seva etapa com a polític en actiu.

Fonts socialistes consideren que la seva incorporació a l'executiu espanyol no correspon a la quota catalana, i que Sánchez encara haurà de fitxar un altre dirigent del PSC. Entre les travesses per ocupar algun ministeri el nom de la diputada Meritxell Batet és el que sona amb més força. Sánchez ha de configurar el seu nou govern els pròxims dies.

stats