Política 30/10/2016

"Estic preparat per tornar a agafar el timó del PSOE": Sánchez, al 'Salvados', en 10 frases

Anuncia la seva candidatura al congrés del partit, carrega contra Susana Díaz, Rubalcaba, Alierta i 'El País' per no voler l'entesa amb Podem

Ara
2 min
La del Salvados és la primera entrevista a Sánchez des de la seva dimissió.

MadridPedro Sánchez s'ha confessat. En la primera entrevista ja com a ex secretari general del PSOE al 'Salvados' ha explicat els detalls de la campanya que ha llançat aquest diumenge per tornar a liderar el partit. Sánchez ha llançat la pàgina web sanchezcastejon.es per recollir avals de cara a un futur congrés del partit que vol que se celebri com abans millor. En l'entrevista amb Jordi Évole ha carregat durament contra la presidenta andalusa, Susana Díaz, a qui li ha demanat que ensenyi les seves cartes, "reflexioni" i anunciï ja si es vol presentar al congrés del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha carregat contra la direcció d'El País i el president de Telefónica, César Alierta, per haver fet tot el possible per evitar que les esquerres s'entenguin. És a dir, per evitar una alternativa de govern a Mariano Rajoy que Sánchez assegura que ha intentat en tot moment. L'ex secretari general del PSOE ha deixat clar que no està "mort" i que té ganes de tornar a "agafar el timó" del partit.

Batalla pel lideratge: "Tinc ganes, voluntat i força per tornar-me a presentar a la secretaria general del PSOE. Estic més preparat que fa tres anys per tornar a agafar el timó del PSOE si els militants ho volen"

Relació amb Podem: "El meu primer gran error va ser titllar Podem de populista, em vaig equivocar" / "No vaig saber entendre la gent que hi havia darrere d'Iglesias" / "Si el PSOE vol ser alternativa de govern ha de mirar de tu a tu i treballar colze amb colze amb Podem per aconseguir la renovació i canvi polític" / "Vaig cometre l'error de firmar només amb C's i no amb Podem"

  • Així ha reaccionat Pablo Iglesias per Twitter:

Els poders fàctics (Íbex-35) van frenar un govern alternatiu: "Hi ha empreses i persones, com César Alierta [president de Telefónica], que han treballat perquè hi hagués un govern conservador en aquest país" / "El País em va dir que criticaria un acord PSOE-Podem" / "Em vaig reunir amb responsables d'El País i em van dir que o donàvem suport a Rajoy o carregarien contra mi en la seva línia editorial"

Relació amb els partits independentistes: "No hi hagut converses però sí negociació" / "Durant la primera legislatura estaven molt més durs que després de les segons eleccions, en què intentaven trobar vies amb moltes més possibilitats per a Catalunya"

Catalunya: "Espanya és una nació de nacions, i Catalunya, com el País Basc, és una nació. I d'això n'hem de parlar i hem d'articular-ho en una reforma constitucional perquè Catalunya, com a nació que és, estigui integrada a Espanya" / "Crec que la crisi a Catalunya només se soluciona votant una reforma constitucional"

Renúncia a l'escó: "La gestora el que volia era situar-me a mi davant d'una situació impossible: l'única opció que tenia era sortir del Congrés"

Dard a Susana Díaz: "Ha de fer una reflexió [...]. Si de veritat vol liderar el PSOE té la responsabilitat i obligació de presentar-se"

Rubalcaba volia l'abstenció: "Amb Rubalcaba ens vam enfrontar perquè va defensar l'abstenció des d'un inici perquè creia impossible un govern alternatiu"

Gestora: "No he declarat la guerra a l'aparell del PSOE però no comparteixo el model de partit perquè qüestionen la democràcia directa"

Relació amb Rajoy: "Rajoy volia una gran coalició o almenys un enteniment entre dues grans forces antagòniques amb l'aprovació dels pressupostos"

stats