Ara Mateix

Pedro Sánchez torna a ser el segon polític més ben valorat, segons el CIS

Pedro Sánchez escala de la tercera fins la segona posició al rànquing de valoració de líders polítics del baròmetre del CIS fet públic aquest dijous, tot i que es manté amb la mateixa nota que va obtenir al baròmetre de juliol (3,84). El líder del PSOE, que té un avantatge de més d'un punt percentual respecte Mariano Rajoy (2,82), avança així al diputat de Compromís Joan Baldoví, que cau fins la sisena posició amb una nota de 3,39.

L'exportaveu de Geroa Bai i ara presidenta de Navarra, Uxue Barkos, com la política més ben valorada (4,20), mentre que Alfred Bosch (3,74), Cayo Lara (3,53) i Rosa Díez (3,37) ocupen la tercera, quarta i cinquena posició -respectivament-. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, obté un 2,84 (2,82 al baròmetre del juliol) i el polític amb pitjor valoració és el portaveu d' Amaiur Xabier Mikel Errekondo (2,48).

Pel que fa al govern espanyol, el ministre més ben valorat és el d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, amb un 3,23 (3,52 a l'anterior baròmetre), i avança la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, que obté un 3,17 (3,60). El pitjor valorat és el ministre d'Educació, Iñigo Méndez de Vigo, amb un 1,92 (2,52).