Política 09/09/2015

Pedro Sánchez rebutja el pacte amb PP i C's perquè el PSOE no vol "fronts"

Evita valorar els tombs de Felipe González i afirma que "el problema no és de definició, sinó de convivència"

Efe
2 min
Pedro Sánchez aquest dimecres a l'Hospitalet de Llobregat / ACN

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha rebutjat l'oferta de pacte plantejada pel candidat del PP a la Presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, assegurant que els socialistes "no són en la política de fronts".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol ha anunciat a Madrid una proposta de pacte al PSC i Ciutadans per anar "tots a una" i treballar junts contra la independència a partir de l'endemà a les eleccions del 27 de setembre.

En declaracions al programa 'Al rojo vivo' de La Sexta, Sánchez ha recelat del plantejament d'Albiol, i ha assegurat que el PSOE el que busca és una "solució acordada" i no establir blocs.

"És evident que el PP no vol resoldre la qüestió catalana, el que pretén és fer-la servir amb mentides per intentar esgarrapar vots a la resta d'Espanya", ha retret el líder socialista.

Ha subratllat que "l'únic front" que hi ha és el del cap del Govern, Mariano Rajoy, contra el president de la Generalitat, Artur Mas, que "estan intentant utilitzar Catalunya per als seus fins electorals".

Sense voler entrar en si l'expresident del govern espanyol Felipe González recolzava o no, en una entrevista en el diari La Vanguardia, que Catalunya fos una nació, Sánchez ha insistit que el problema "no és de definició, sinó de convivència", i que la sortida passa per la reforma constitucional.

"Alguns diuen que això és menys concret que el 'no' de Rajoy a no fer res i el no de Mas a no negociar", ha apuntat Sánchez, qui, no obstant això, ha remarcat que la posició del seu partit sobre Catalunya és "clara i no ambigua".

Sánchez ha reiterat el seu suport al fet que la reforma de la Constitució reconegui la "singularitat" de territoris com Catalunya en ser "evident" que "les té" per la seva història, la seva llengua i la seva cultura, sense que això afecti la igualtat de tots els espanyols.

El secretari general ha opinat que "totes la qüestions sobre convivència s'han de definir entre tots".

Malgrat els missatges dels independentistes, Sánchez s'ha mostrat convençut que "per descomptat que hi ha temps" per trobar una solució a Catalunya.

stats