Política 19/05/2018

Rajoy respondrà a Torra la setmana que ve i explorarà el diàleg "dins la llei"

Pedro Sánchez afirma que està disposat a reunir-se amb Torra "si el seu supremacisme l'hi permet"

Ara
2 min
Rajoy intervé al Congrés en el debat de política general / EFE

BarcelonaEl president espanyol, Mariano Rajoy, ja ha rebut la carta del president de la Generalitat, Quim Torra, i li respondrà durant la setmana vinent, on exposarà que està obert al diàleg "dins dels límits de la Constitució i la llei". Fonts de la Moncloa han explicat a Europa Press que Rajoy està "perfectament obert al diàleg, que és el que ha dit sempre", però dins d'aquests límits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, per a Rajoy seria possible tractar de gairebé qualsevol assumpte amb el nou president català excepte "del que no pot ser, que és el que és il·legal". Les mateixes fonts no han precisat més detalls sobre la resposta de Rajoy i han explicat que, en cas d'haver-hi intenció de veure's, s'intentaria fixar a través dels respectius gabinets.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, també ha contestat aquest dissabte al president de la Generalitat, Quim Torra, després que aquest últim es mostrés disposat a reunir-se per parlar dels presos polítics. El dirigent socialista ha assegurat a Torra que "no hi ha cap inconvenient aparlar, si el seu supremacisme l'hi permet".

Sánchez, disposat a reunir-se amb Torra

Sánchez ha demanat al president del govern català que "passi de les paraules als fets". "Potser es creu per sobre dels que són o pensen diferent. Però ni vostè, ni els seus predecessors, ni els seus socis estan per sobre de la llei", ha insistit el secretari general del PSOE.

Torra va assegurar ahir a Sánchez que està obert a parlar "quan ho desitgi" dels presos polítics catalans, a qui es va referir com a "demòcrates honorables" i dels exiliats per "haver permès votar els ciutadans". El president de la Generalitat també es va mostrar disposat a comentar amb el líder socialista "la criminalització del dret a l'autodeterminació dels presos".

stats