Política 23/04/2019

Pedro Sánchez tanca la porta a un pacte amb Cs: "No entra en els meus plans"

El líder del PSOE argumenta que el partit taronja ha posat un "cordó sanitari" als socialistes

Ara
2 min
Pedro Sánchez tanca la porta a un pacte amb Cs: "No entra en els meus plans"

El president espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha descartat aquest dimarts un pacte amb Ciutadans, en l'inici del debat a quatre d'Atresmedia. Preguntat per la periodista Ana Pastor a l'inici del programa, Sànchez ha dit que "no entra en els seus plans pactar amb un partit que ha posat un cordó sanitari" als socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, ha dit que el seu objectiu és guanyar les eleccions del 28 d'abril i poder formar un govern amb "progressista" i amb independents.

Per la seva banda, Albert Rivera, cap de llista de Ciutadans, ha mantingut que no pactarà amb el PSOE perquè ha arribat a la Moncloa de la mà dels independentistes bascos i catalans. "Intentaré formar un govern constitucionalista, liberal i centrista. I estendré la mà al PP", ha dit Rivera.

Pedro Sánchez ha contestat al líder de Cs que "no ha pactat amb els independentistes", tot i que va arribar a la Moncloa perquè el PDECat, ERC, el PNB i Bildu van donar suport a la moció de censura. "No menteixi", ha etzibat el socialista a Rivera, que mirant a càmera ha demanat als ciutadans que "jutgin" les paraules del president espanyol.

Govern de coalició amb Podem?

Per la seva banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha considerat que l'afirmació de Sánchez no ha sigut prou clara i li ha tornat a insistir que sigui "honest" i aclareixi si optarà per un govern d'esquerres. "Els progressistes d'aquest país ho han de saber", ha exclamat. En una entrevista a l'ARA, la portaveu de la formació Irene Montero ha avisat que la retallada de drets pot venir del govern de triple dreta o d'un executiu entre PSOE-Cs.

Iglesias ha afirmat que els governs monocolors s'han acabat a Espanya i que caldrà un executiu de coalició després del 28 d'abril. En aquest sentit, ha dit que la seva voluntat és pactar amb el PSOE i i que això també es traslladi en el repartiment de ministeris. "És raonable que si els ciutadans voten opcions diferents, les formacions busquin acords per treballar junts", ha dit.

stats