Política 17/03/2014

El ministre de Defensa adverteix que les declaracions unilaterals d'independència són "absolutament inacceptables"

Pedro Morenés diu a la Cadena SER que "Catalunya i Espanya necessiten força, i això ho dóna la unitat"

Efe
1 min

MadridEl ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, ha advertit aquest dilluns que les declaracions unilaterals d'independència són "absolutament inacceptables i il·legals" i atempten contra l'"estabilitat i la vida en pau" dels espanyols. Morenés ho ha dit en una entrevista a la Cadena Ser, en resposta a les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, que en una entrevista aquest cap de setmana a 'El Periódico' va assegurar que no descarta una DUI a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Morenés ha considerat que "com més units estiguem, millor serà dins i fora d'Espanya", i ha defensat que "la unió fa la força". Ha admès la seva preocupació pel procés català i ha subratllat que "Catalunya i Espanya necessiten força, i això ho dóna la unitat".

Ha dit que no li consta que entre els membres de les forces armades, com a institució, hi hagi un "estat d'ànim especial" davant la qüestió catalana, encara que ha matisat que cadascú, a "títol personal", deu tenir el seu criteri.

En aquest sentit, ha recordat que els militars, constitucionalment, no han d'emetre opinions polítiques i qui incompleix no pot seguir exercint.

D'altra banda, ha recordat que la posició espanyola davant la crisi a Ucraïna i Crimea és clara: "El referèndum és il·legal perquè afecta la legalitat internacional i de la mateixa Ucraïna".

stats