Política 14/01/2016

El líder del PSOE retreu al rei que no rebés Carme Forcadell

Pedro Sánchez es posarà en contacte amb el president Puigdemont abans que acabi aquesta setmana

Ara / Acn
1 min
Pedro Sánchez, a Ciutat de Mèxic. / EFE

MadridRetret del líder del PSOE, Pedro Sánchez, al rei Felip VI per no haver rebut la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com s'havia fet tradicionalment amb els presidents de les cambres de les nacions històriques. El monarca va rebutjar rebre la presidenta del Parlament perquè li comuniqués la investidura de Carles Puigdemont com a 130è president de la Generalitat. De fet, Forcadell creu que anant bé, aquest havia de ser l'últim cop que s'havia de comunicar la investidura del president català al rei d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Crec que la Casa Reial té un paper institucional que fa extraordinàriament bé, però honestament crec que no hagués estat de més que s'hagués reunit amb la presidenta del Parlament", ha etzibat Sánchez, en la línia del que també havia expressat el líder del PSC, Miquel Iceta. També ha avançat que abans que acabi aquesta setmana es posarà en contacte amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont "per normalitzar la interlocució".

Un contacte "fonamental"

Pel líder del PSOE, el contacte amb el president de la Generalitat és "fonamental" perquè "a Espanya s'ha perdut fins i tot el més essencial i obvi" que és que "cal seure, fins i tot per dir que no". Pel contrari, creu que "no té cap sentit" que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i l'expresident de la Generalitat Artur Mas "hagin estat més d'un any sense comunicar-se".

stats