ELECCIONS 24-M
Política 21/05/2015

Pedro Sánchez demana "concentrar" el vot al PSOE per afrontar amb "seguretat" el canvi a l'Estat

El líder dels socialistes espanyols congrega 6.000 persones a la plaça de toros de Càceres i no pot emular la gesta del 1999, quan es va omplir amb 8.000 simpatitzants

Efe
3 min
Pedro Sánchez i Felipe González, a Càceres / EFE

CàceresEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet aquest dijous una crida als que encara no tenen clar que fer a les eleccions municipals i autonòmiques de diumenge que per "concentrar" el vot en els socialistes amb per tal de derrotar el PP i afrontar amb "seguretat" el canvi a Espanya. Sánchez ha intervingut en el míting celebrat juntament amb el candidat del PSOE a la presidència d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, i l'excap del govern espanyol Felipe González a la plaça de toros de Càceres. La previsió era omplir la plaça amb 8.000 persones, com va passar el 1999, també amb González d'estrella, però finalment no s'ha aconseguit la meta i han estat 6.000 els assistents a l'acte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A falta de tres dies per als comicis i davant la incertesa del resultat de les urnes, Sánchez s'ha dirigit als indecisos perquè "no es resignin al present" i a la política de retallades del PP. "Als qui volen canviar les coses, però dubten a qui votar, els demano que concentrem el vot del canvi en el PSOE, que és l'únic partit que pot guanyar el PP", ha assegurat mostrant una papereta del PSOE a la mà.

Per al secretari general, el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, "ho té molt malament" perquè "el seu únic argument és el discurs de la por". "Rajoy diu 'compte que vénen els socialistes'. Si el que fa por és que es quedi el PP, Bárcenas, Blesa, Rato, Mato i tots els amics de la Gürtel del PP. Això és el que fa por. Per això, cal votar a favor de futur ", ha animat.

Rebut per la militància com en altres ciutats amb crits de "president, president", Sánchez ha remarcat que l'adversari del PSOE és el PP, no altres forces com Ciutadans o Podem.

Sánchez ha ressaltat que alguns candidats populars, en al·lusió a dirigents com el president de la Junta extremenya, José Antonio Monago, "van amagant les sigles del PP" i intenten presentar-se "poc menys que com a independents". "Però que no s'equivoqui ningú, que no ens enganyin. Aquí, a Extremadura, Rajoy es diu Monago", ha sentenciat.

Sánchez s'ha mostrat "orgullós" que el seu partit compti amb figures com Felipe González, "un exemple per a tots" per defensar les llibertats a Veneçuela en defensar els opositors empresonats Leopoldo López i Antonio Ledezma.

González, que ha tancat el míting, ha acusat al PP i a Podem de "faltar al respecte" a les institucions i a la ciutadania en no deixar governar a Susana Díaz a Andalusia malgrat haver guanyat els comicis "per molts cavalls de distància". Ha considerat paradoxal que el PP hagi elogiat la victòria de David Cameron al Regne Unit i que Podem hagi fet el mateix amb la d'Alexis Tsipras a Grècia, quan tots dos han vençut amb el mateix percentatge que Susana Díaz. Per això, ha reclamat "als que adoren el que passa a Grècia que treguin alguna conseqüència lògica i als que adoren el que passa a Gran Bretanya que facin el mateix".

Als dirigents de Podem, també els ha retret que critiquin la Constitució de 1978 quan "tenen títols universitaris i estudis" perquè la Carta Magna va fer possible que tinguessin oportunitats.

Amb vista a les eleccions previstes enguany, ha demanat al PSOE que ofereixi un "projecte clar de futur on no hi hagi cap dubte" per "recompondre els pilars derruïts" del PP en matèria de sanitat i educació.

Guillermo Fernández Vara ha convingut amb Pedro Sánchez que "no és possible una alternativa que no sigui el PSOE o amb el PSOE".

stats