Política 17/06/2015

Els empresaris de l'Ibex-35 carreguen contra Pedro Sánchez pels pactes amb Podem, segons 'El confidencial'

Es mostren especialment preocupats per la situació de Barcelona, València i Madrid pels grans pressupostos en serveis públics dels quals en treuen molts beneficis, tot i que Brufau va desdramatitzar la situació

Ara
1 min
Isidre Fainé aquest dijous a la junta d'accionistes de CaixaBank. /PERE VIRGILI

BarcelonaEls empresaris de l'Ibex-35 consideren un error l'aposta del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per aliar-se amb Podem o formacions properes per governar les autonomies i els principals ajuntaments. Els grans empresaris es mostren especialment molestos perquè el líder socialista havia assegurat durant la campanya electoral que no pactaria amb formacions emergents. Així ho revela aquest dimarts 'El confidencial', que assegura que estan especialment preocupats per la situació de Barcelona, València i Madrid, ja que, segons el mateix mitjà, són tres ciutats que mouen grans pressupostos en serveis públics gràcies als quals aquestes empreses obtenen grans beneficis i que ara molt probablement se sotmetran a revisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així es desprèn d'una reunió que va celebrar aquest dilluns el Consell Empresarial de la Competitivitat (CEC), un grup fundat el 2011 que està format exclusivament per presidents de multinacionals de l'estat espanyol. Ara bé, l'opinió no va ser unànime i, per exemple, Antoni Brufau, president de Repsol, creia que s'havia de "desdramatitzar" la situació.

D'aquesta manera, els integrants del CEC s'alien amb les postures defensades els darrers dies pel Partit Popular. De fet, aquest dimarts el president del govern i del PP, Mariano Rajoy acusava Sánchez de "saltar-se la voluntat democràtica" per donar poder als "extremistes".

stats