Política 22/07/2015

Pedro Sánchez demana no caure en la "trampa" de Mas pel 27-S

El líder del PSOE acusa el president de voler confondre "la democràcia espanyola amb el PP"

Efe
2 min
Pedro Sánchez aquest dimecres a l'Hospitalet de Llobregat / ACN

L'Hospitalet de LlobregatEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, de voler parar una "trampa" per confondre "la democràcia espanyola amb el PP" perquè els ciutadans catalans prenguin les ofenses del govern popular com l'actitud general d'Espanya cap a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat en declaracions als mitjans durant una visita al Centre Cultural Bellvitge-Gornal de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), la segona ciutat més gran de Catalunya i un dels feus que encara mantenen els socialistes catalans. "No és el mateix el sistema democràtic espanyol que el PP. A mi tampoc no m'agrada l'Espanya que està construint Rajoy", ha afirmat Sánchez, que ha criticat la "política del bloqueig i del recurs als tribunals" que practica l'executiu.

En aquest sentit, ha advocat per la via de la reforma constitucional per fomentar la "concòrdia" i evitar els "fronts" que encarnen Rajoy i Mas, un des de l'"immobilisme" i l'altre des del "rupturisme". "Apel·lo a la majoria perquè no venci l'enfrontament entre identitats i que el que guanyi sigui una aposta per la convivència, un futur en comú i la concòrdia entre tots els espanyols", ha subratllat.

Un dels camins per aconseguir aquesta convivència, ha detallat, serà el "respecte" cap a la cultura i la llengua catalana, que ha sostingut que "enriqueix" la cultura del conjunt d'Espanya.

El secretari general del PSOE ha aprofitat per negar el caràcter plebiscitari de les eleccions previstes per al pròxim 27 de setembre, ja que en aquest tipus de votacions els ciutadans només tenen dues opcions i en els comicis de tardor caldrà escollir entre "programes complexos".

"La més gran contradicció respecte a la democràcia constitucional és a dir que amb la meitat més un dels representants al parlament català es pot proposar, ni més ni menys, que la ruptura traumàtica de Catalunya", ha avisat Sánchez.

stats