ELECCIONS MUNICIPALS I AUTONÒMIQUES
Política 03/05/2015

Pedro Sánchez preveu que "el PSOE tornarà a ser la primera força política a Espanya" després del 24-M

El líder dels socialistes espanyols confia en uns bons resultats perquè allà per on va el que veu "és empatia per part de la gent"

Efe
2 min
Pedro Sánchez, a Segòvia, amb una simpatitzant / EFE

SegòviaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha mostrat aquest diumenge a Segòvia la seva confiança que "el PSOE tornarà a ser la primera força política a Espanya, després de les eleccions municipals i autonòmiques" perquè allà per on va el que veu "és empatia per part de la gent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha repartit la seva agenda entre Àvila i Segòvia, a Castella i Lleó, amb la reunió a primera hora d'aquest diumenge a la capital avilesa amb representants de federacions esportives d'aquesta comunitat. Després del seu breu pas per Àvila i acompanyat tota l'estona pel candidat del PSOE a la presidència de Castella i Lleó, Luis Tudanca, Sánchez s'ha traslladat a la capital segoviana, on ha repartit durant més d'una hora petons i fotografies amb centenars de participants en la vuitena edició de la popular Marxa de Dones de Segòvia, als peus de l'aqüeducte de la ciutat. Sense pràcticament poder fer un pas i amb gran preocupació per complir els temps de l'organització i seguretat –no ha avançat més de 10 metres en més d'una hora–, el líder del PSOE s'ha parat també en unes casetes de la Fira d'Artesania de Segòvia, on ha conversat amb algun artesà i s'ha interessat per alguns dels treballs exposats.

Posteriorment, ha compartit un dinar-míting d'agraïment als candidats del seu partit, en què ha tornat a reiterar la seva confiança en la millora dels resultats electorals i ha animat, en aquest sentit, a explicar per què cal votar el PSOE, i ha començat pels joves, "condemnats pel PP a l'exili, o pels majors de 54 anys, a qui han tret la prestació social per desocupació". També cal votar el PSOE, ha continuat Sánchez, "per les dones, que tenen tot el dret a cobrar el mateix que els seus companys, per les persones amb discapacitat, que mereixen un sistema nacional de dependència, per una terra com Castella i Lleó, que mereix oportunitats, i pel futur" de les pròximes generacions.

Després d'anunciar als pensionistes que el PSOE suprimirà els copagaments farmacèutics, Sánchez ha insistit també que preveuen "derogar la reforma laboral", igual que ha promès a Àvila als treballadors de Nissan, amb els quals ha tingut una breu conversa.

Recuperar el pacte generacional

També a Àvila ha estat envoltat d'esportistes en el Jardín del Recreo, on ha recordat en un breu discurs el pacte generacional forjat en els anys 80 i impulsat pel seu partit i ha defensat que "és fonamental fer una aliança entre generacions". Per això, ha convocat la societat el 24 de maig a "reescriure aquest pacte" entre generacions que, segons la seva opinió, constitueix "l'essència del projecte socialista".

El líder del PSOE també s'ha fixat en el valor de l'empatia que han de tenir els dirigents polítics amb els que ho estan passant malament, una actitud que considera "fonamental" i que no troba en les administracions que governa el PP. Sánchez ha recorregut als valors de l'esport per defensar que Espanya "necessita tenir esperit d'equip", que segons el seu parer "representa el PSOE" i, en aquest context, ha destacat que l'esport aporta valors com el sacrifici, la companyonia, la integració, la igualtat i la superació.

stats