Política 16/06/2015

Pedro Sánchez: "Els alcaldes del PSOE governaran amb moderació i sense frontismes"

El PSOE aprova una declaració amb cinc eixos de les polítiques que posaran en marxa als ajuntaments que governen

Efe
1 min
Pedro Sanchez, amb una vintena d'alcaldes del PSOE. JUAN CARLOS HIDALGO / EFE

Alcalá de HenaresEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha compromès aquest dimarts a que els alcaldes socialistes governaran "per a tots, sense exclusions i sense frontismes", des de la "moderació" i amb equips municipals "forts, estables, amb conviccions i progressistes". Sánchez s'ha reunit a Alcalá d'Henares amb 24 regidors socialistes, majoritàriament de municipis madrilenys, per aprovar una declaració amb els cinc eixos de les polítiques que es posaran en marxa en els ajuntaments gestionats pel PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Governarem per a tothom, sense exclusions, sense frontismes, estenent la mà a la resta de formacions i acordant amb els veïns de tots els municipis, des de la moderació i amb governs forts, estables, amb conviccions i progressistes", ha garantit Sánchez en una declaració davant els mitjans en la qual no ha admès preguntes.

Davant els rumors de la remodelació que el govern podria dur a terme aquesta setmana, el líder del PSOE ha assegurat que allò que volen els espanyols no és un canvi de ministres, sinó "un canvi de valors i de principis per governar de manera més propera, exemplar i honesta".

Adreçant-se al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, Sánchez ha subratllat que els alcaldes socialistes respectaran l'equilibri dels comptes municipals, però potenciant la inversió social, en considerar que tots dos principis són "perfectament compatibles".

Entre les cinc prioritats acordades en la declaració estan l'obertura d'oficines antidesnonaments, l'augment de les partides per a llibres de text i beques menjador i la creació de portals de transparència a cada localitat.

stats