Política 26/12/2014

Pedro Sánchez fa una crida a recuperar el "patriotisme constitucional" el 2015

El líder del PSOE demana a Rajoy que no parli de recuperació econòmica "en va" fins que es crei ocupació

Efe
1 min
Pedro Sánchez fa balanç del 2014 a la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aposta per "recuperar el patriotisme constitucional", enfront d'un PP que "fa anys va abraçar el patriotisme dels comptes a Suïssa", i apel·la als principis de la Transició que Adolfo Suárez va representar per abordar la reforma de la Carta Magna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez, que aquest divendres ha fet el seu balanç del 2014, ha fet una crida a "modernitzar la política" a través del "consens", la "concòrdia" i els "interessos comuns", com fa 36 anys.

Respecte al balanç econòmic triomfalista que ha fet avui el president espanyol, Mariano Rajoy, Sánchez li ha reclamat que no utilitzi "la paraula recuperació en va" mentre que no es restableixin els nivells d'ocupació i d'igualtat d'abans de la crisi econòmica.

"La crisi no és història i, per al PSOE, no ho serà fins que recuperem els nivells previs a la crisi", ha afirmat Sánchez a la roda de premsa oferta a la seu de Ferraz.

El líder socialista ha reconegut que la sortida de la crisi per a Espanya i la UE és "avui molt més precisa" d'acord amb les dades macroeconòmiques; especialment, pel descens del preu del cru i la devaluació de l'euro, no per l'acció política del govern de Mariano Rajoy.

Segons la seva opinió, el "bloqueig" de l'executiu espanyol està "entorpint" la conjuntura econòmica i el fet que Espanya creixi amb més "vigor".

"És indecent i injust un govern que decreta la fi de la crisi, mentre segueix retallant en sanitat i educació", ha denunciat Sánchez.

stats