Política 31/05/2015

Pedro Sánchez truca al rei per solidaritzar-s'hi per la xiulada

El líder socialista considera que la xiulada a l'himne d'Espanya és una falta de respecte a les institucions espanyoles

Ara
1 min
Els aficionats del Barça i de l'Athletic han xiulat l'himne espanyol abans de la final de la Copa del Rei / JOSEP LAGO / AFP

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha trucat al rei Felip VI per mostrar-li la seva solidaritat davant la xiulada monumental a l'himne d'Espanya per part de les aficions del Barça i l'Athletic de Bilbao al començament de la final de la Copa del Rei, segons ha avançat 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha transmès al rei que el seu projecte de regeneració democràtica passa per prestigiar les institucions, cosa incompatible, opina, amb la xiulada a l'himne d'Espanya. D'aquesta manera, el líder socialista es posa al costat del govern espanyol, que minuts després de la xiulada emetia un comunicat de "condemna".

Més enllà d'això, però, el govern espanyol ha anunciat que ha convocat per a aquest dilluns, 1 juny, la comissió estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport, "amb l'objectiu de denunciar les actuacions inconvenients i, si escau, proposar les sancions que siguin procedents, en aplicació de la vigent legislació". Unes sancions que ja han rebutjat tant el Barça com el Govern.

stats