CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 13/12/2010

El PSC situarà Tura com a secretària del Parlament

Higini Clotas serà vicepresident i CiU vol mantenir, "avui per avui", la proporció que li permetin els vots del resultats electoral

Redacció
1 min
Montserrat Tura, en un moment de la Comissió Executiva del PSC

BarcelonaEl PSC ha anunciat aquest matí que situarà Montserrat Tura, conselleria de Justícia en funcions, com a secretària del Parlament. Després de no ser escollida com a cap de l'oposició –càrrec que finalment ha recaigut en Joaquim Nadal–, es podria entendre com una compensació del PSC respecte de Tura. Amb aquest càrrec, l'encara consellera gaudirà dels privilegis d'un càrrec oficial i podrà aprofitar l'oportunitat per fer territori i guanyar pes dins l'organigrama del PSC. Els socialistes proposaran Higini Clotas com a vicepresident de la cambra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha recordat que “els membres de la Mesa formen part de la direcció de grup”. És per això que “el talent, la capacitat i el lideratge de Tura no es veurà minimitzat, sinó al contrari – ha dit- i suposa un capital indiscutible del partit, per representar el projecte socialista”.

Per la seva banda, el secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que "avui per avui" CiU vol mantenir "la proporció que li permetin els vots del resultat electoral" a la mesa del Parlament. Pelegrí ha respost així a la possibilitat que la federació nacionalista podria cedir una secretaria a ICV-EUiA i ERC, que l'haurien de compartir, per assegurar la representativitat dels partits amb grup parlamentari. En aquest sentit, Pelegrí ha assegurat que encara "no hi ha res tancat" però que, per ara, la voluntat de CiU és mantenir la proporció que li toca segons el nombre d'escons que ha obtingut a les eleccions: la presidència, una vicepresidència i dues secretaries.

stats