Política 19/04/2011

Pelegrí crida a l'odre Vila d'Abadal i li demana que no qüestioni el lideratge de Duran a UDC

Afirma que el líder democristià també forma part del Govern en tant que president de les comissions bilaterals Estat-Generalitat

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Agricultura i secretari general d'Unió Democràtica, Josep Maria Pelegrí, ha fet una crida a l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, a "fer pinya" i no qüestionar el líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida. Pelegrí ha assegurat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que Duran i Lleida és "el millor actiu" que té Catalunya per afrontar les eleccions municipals. "Per tant, ha afegit, no crec que sigui el moment de qüestionar cap lideratge, sinó al contrari, de fer pinya des del punt de vista de partit". D'altra banda, Pelegrí també considera que el líder d'UDC forma part del Govern, tot i no tenir cap conselleria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, va demanar en una entrevista al diari 'Ara' que el líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, deixés pas a altres persones al capdavant del partit i permetés la renovació. Pelegrí ha afirmat que UDC "no ha tingut mai tan poder polític com ara des que Duran i Lleida és el president del comitè de govern i, per tant, de partit". "Jo només hi veig actius en això", ha conclòs.

El secretari general d'Unió també ha reivindicat la feina que fa el portaveu de CiU al Congrés com a "part del govern". Per Pelegrí, Duran té, en nom del govern, "unes responsabilitats molt concretes" encara que no sigui conseller i que per això "se sent Govern". "Hi ha molts directors generals que tampoc no són consellers. Els delegats del govern, els delegats territorials, formen part del govern per diferents raons", ha argumentat.

stats