Política 14/12/2011

Pelegrí admet que el pacte fiscal no s'afrontarà els primers mesos però assegura que no deixaran de reivindicar-lo

El secretari general d'Unió assegura que estan molt ''dolguts i disgustats'' amb el govern de l'Estat perquè no vol pagar els 759 milions d'euros previstos en la disposició addicional tercera de l'Estatut

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Pelegrí, ha admès que el pacte fiscal no s'afrontarà durant els primers mesos del mandat del PP al govern espanyol tot i que ha garantit que Ciu no deixarà de reivindicar-lo. Ho ha dit l'endemà que el president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida mantingués la primera trobada informativa amb el líder dels populars, Mariano Rajoy, després de guanyar les eleccions per majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pelegrí també ha remarcat que estan molt ''dolguts i disgustats'' amb el govern espanyol per l'incompliment en el pagament dels 759 milions d'euros previstos per l'Estatut i ha afegit que això agreujarà els problemes de liquiditat del Govern. En aquest sentit, ha afegit que ''és obvi que el pacte fiscal no serà afrontat en els primers dies ni mesos de govern del PP'' però ha assegurat que no deixaran de reivindicar-lo ni de plantejar ''un pacte fiscal amb solidaritat''. Segons Pelegrí, CiU vol un pacte solidari però també amb uns límits que passen per acceptar el plantejament del què li correspon a Catalunya. Pelegrí ha afegit que l'Estat ha d'admetre aquesta realitat en ''un futur més o menys immediat''.

stats