POLÍTICA BASCA
Política 19/05/2013

Pello Urizar, reelegit secretari general d'EA en el desè congrés de la formació

El líder de la formació abertzale advoca per avançar "de manera unilateral" cap a la independència i la creació d'un estat basc sense pressa, però fent bé la feina

Efe
1 min

PamplonaPello Urizar ha estat reelegit aquest diumenge secretari general d'Eusko Alkartasuna (EA) amb 268 vots a favor, 13 abstencions i un vot en contra en el desè Congrés Nacional del partit celebrat a Barañain (Navarra). Després de ser proclamat secretari general, Urizar, que era l'únic candidat a la secretaria general, ha advocat per avançar "de manera unilateral" cap a la independència i la creació d'un estat basc sense pressa, però fent bé la feina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest Congrés Nacional d'EA, en què aquesta formació ha subratllat la seva aposta per la coalició EH Bildu al costat de l'esquerra abertzale i Aralar, ha comptat amb la participació de prop de 450 compromissaris de Navarra, la Comunitat Autònoma Basca i Iaparralde, que han aprovat les ponències política, socioeconòmica i d'estatuts. Una de les principals novetats del Congrés ha estat la creació d'una secretaria general de Convivència i Drets Humans, càrrec per al qual s'ha triat Alberto Unamunzaga.

A aquesta jornada de cloenda del Congrés d'EA hi han assistit altres representants de l'esquerra abertzale, com Pernando Barrena i Txelui Moreno, la coordinadora d'Aralar a Navarra, Asun Fernández de Garaialde, o la cap de files d'EH Bildu al Parlament basc, Laura Mintegi.

stats