Política 29/07/2019

Pere Aragonès: "Nosaltres no anirem a Madrid a fer el vell autonomisme de CiU"

El vicepresident no descarta una nova convocatòria electoral després de la sentència de l'1-O

Ara
2 min
Pere Aragonès : “A Catalunya ja es paguen els impostos que s’han de pagar, el problema és qui els recapta”

BarcelonaEl vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha tornat a carregar aquest dilluns a 'El Matí de Catalunya Ràdio' (com ja va fer aquest cap de setmana en una entrevista a l'ARA) contra el posicionament del líder socialista, Pedro Sánchez, que la setmana passada el va portar a una investidura fallida. "Sembla que estigui buscant que un govern d'esquerres no sigui possible per fer un govern amb l'abstenció del PP i Cs", ha lamentat Aragonès, que ha afirmat que "Sánchez és capaç de rebentar un acord amb Podem perquè l'independentisme no el condicioni". Davant aquest fet, ha dit, "és imprescindible que no se surti amb la seva". A propòsit de la diferència de posicionament (propens a facilitar un govern de Sánchez) respecte a JxCat (que va votar no a la investidura i ha mantingut un paper reticent a facilitar-la), Aragonès ha recordat que "la coalició és a la Generalitat" i no al Congrés ni a la Diputació de Barcelona. Per aquest motiu, ha insistit que "respecta" el posicionament de JxCat tot i no compartir-lo, i ha defensat que ERC no fa "el vell autonomisme de CiU". "No hem anat al Congrés negociar quatre competències", ha dit: "Nosaltres no anem a fer això, sinó a plantejar un escenari de diàleg i negociació com ho feia Bildu".

Aragonès es convertirà en nou coordinador nacional d'ERC si la militància ratifica la seva candidatura el 15 de setembre. "Busquem enfortir ERC om una eina per a la independència i la justícia social", ha recalcat Aragonès, que tot i això ha insistit que Oriol Junqueras i Marta Rovira, "represaliats per l'Estat", seguiran "exercint el lideratge". En el mateix sentit, el vicepresident ha evitat erigir-se en possible futur candidat a la presidència: "Junqueras és el candidat a la presidència, i no avançarem els resultats d'una possible sentència que l'inhabiliti", ha recalcat.

La resposta a la sentència del judici de l'1-O, ha dit, ha de ser "consensuada". "Hi ha d'haver una mobilització al carrer i una resposta política i institucional", ha dit, i no ha descartat una nova convocatòria electoral. "Sigui quina sigui la resposta a la sentència, haurà de ser acordada dins l'independentisme. No hem de renunciar a cap proposta", ha dit.

stats