Política 24/10/2020

Pere Aragonès es postularà a les primàries d'Esquerra per ser el candidat a la Generalitat

No aclareix qui seria la número dos amb la qual faria tàndem a la candidatura

Ara
2 min
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa.

BarcelonaEl vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ara té funcions de president des de la inhabilitació de Quim Torra, ha afirmat aquest dissabte en una entrevista al programa FAQS, de TV3, que es postularà com a candidat a les primàries d'Esquerra per ser el seu presidenciable a la Generalitat. “Em sento preparat i estic disposat a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana”, ha afirmat l'actual vicepresident.

Aragonès ha dit que serà la militància d'Esquerra qui el ratificarà, però no està previst que s'hi presenti cap més candidat. Si fa mesos al president del Parlament, Roger Torrent, se li atribuïen també ambicions en aquest sentit, ara queda clar que només serà el vicepresident qui farà el pas endavant.

Tot i la seva voluntat de presentar-se, Aragonès ha dit que si ell fa el pas endavant és perquè Oriol Junqueras, president d'Esquerra, no es pot presentar arran de la "repressió" de l'Estat.

Malgrat l'anunci d'aquest diumenge del vicepresident, a principis d'any, quan el president, Quim Torra, va dir que hi hauria eleccions, nombroses fonts ja apuntaven Aragonès com a candidat a la presidència.

La número dos, una dona

El vicepresident del Govern no s'ha mullat, però, sobre qui ha de ser la persona amb qui faci tàndem a la candidatura, tenint en compte que les llistes republicanes han de ser cremallera.

Primer s'havia situat la secretària general d'ERC, Marta Rovira, com a número dos a les eleccions del 14 de febrer, però ella mateixa va descartar aquesta possibilitat. En una entrevista a Nació Digital va apostar perquè a la llista hi vagi gent que estigui "sobre el terreny" i no a l'exili com ella, que és a Suïssa des del març del 2018.

Marta Rovira: “No hem de tenir complexos per agafar la bandera del diàleg i la negociació”

Govern amb el PSC, descartat

Aragonès, preguntat pels periodistes, també s'ha referit a l'escenari postelectoral, si la pandèmia permet celebrar els comicis. Ha descartat un acord de govern amb el PSC, ja que ha assegurat que no hi comparteixen projecte. “Amb el PSC és inviable qualsevol mena d’acord de govern. No ho veig”, ha sentenciat el vicepresident.

Segons el coordinador general d'Esquerra, una entesa amb els socialistes seria "incoherent", perquè en "molts aspectes" són "adversaris". "Defensem projectes contraris", ha conclòs Aragonès.

stats