Política 28/11/2012

Pere Navarro: "En Bustos i Fernández hi confio al cent per cent"

El primer secretari del PSC demana prudència després de la trama de corrupció urbanística destapada a Sabadell, però deixa clar que si hi ha "indicis forts" prendran mesures contundents

Ara
2 min
Manuel Bustos amb l'alcalde de Terrassa i ara líder del PSC, Pere Navarro.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, confia "al cent per cent" en l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i en el secretari d'Organització socialista Daniel Fernández, imputats en la trama de corrupció urbanística a Sabadell. En una entrevista a RAC1, Navarro ha volgut ser prudent i ha demanat que es respecti la presumpció d'innocència, però ha dit que se'ls ha apartat temporalment dels seus càrrecs orgànics al PSC per complir amb el codi ètic intern del partit, per bé que aquest no exigeix deixar els càrrecs fins que no hi ha una inculpació formal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha informacions contradictòries, no sabem exactament quin és el tema, i estem parlant de persones; una imputació no significa ser culpable, hem de ser seriosos i conèixer exactament la situació", ha dit Navarro. El primer secretari ha expressat molts dubtes especialment sobre el cas de Daniel Fernández, imputat per una conversa per telèfon amb l'alcaldessa de Montcada, també imputada, suposadament per demanar-li que concedís una feina a una coneguda seva que havia suspès unes oposicions a l'Ajuntament. Navarro no té clar si Fernández, escollit diputat al Parlament, podrà prendre possessió a la cambra catalana.

"M'hauran d'explicar molt bé l'origen i veure les repercussions", ha afirmat en relació amb les acusacions. "Si hi ha un indici fort s'han de prendre mesures, però també li he de dir que nosaltres no tenim la nostra seu hipotecada pel cas Palau", en referència al cas que esquitxa CDC. "Sempre hem demanat explicacions davant casos així, i Bustos està apareixent als mitjans de comunicació donant explicacions", ha dit Navarro.

El secretariat del PSC es reuneix aquest dimecres al matí per decidir si pren més mesures.

stats