Política 05/01/2012

Pere Navarro fa pinya amb el Govern i veu el "codi genètic" centralista del PP

El primer secretari del PSC ha assegurat que el que vol fer el PP és una "censura prèvia dels pressupostos"

Efe
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha tancat avui files amb el Govern en la defensa de l'autonomia de Catalunya davant la "censura prèvia" dels pressupostos de la comunitat que pretén executar el govern del PP perquè, al seu entendre, té un "codi genètic" centralista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, Navarro ha dit que no està en absolut d'acord amb el fet que el govern espanyol vulgui "tutelar" les autonomies mitjançant la supervisió prèvia dels seus pressupostos, i ha censurat a més que pretengui decidir en qüestions "dels ajuntaments", com la pujada de l'impost de béns immobles (IBI).

Aquests primers gestos del govern de Mariano Rajoy revelen, segons Navarro, part del "programa ocult" del PP, un partit que, ha subratllat, porta en el seu "codi genètic" el centralisme perquè "mai ha cregut ni en les autonomies ni, si m'esgoten, en els governs locals", ha abundat.

Les valoracions de Navarro arriben un dia després que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, avancés en una entrevista al Financial Times que el govern estudia aprovar al març una llei per poder controlar de forma prèvia els pressupostos de les comunitats autònomes.

"Amb l'excusa de la crisi, el PP està aplicant les polítiques homogeneïtzadores d'Espanya en què sempre ha cregut", ha sentenciat Navarro, que, per tant, serà al costat del govern català de la Generalitat en la defensa de l'autonomia catalana.

Precisament, el portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, ha censurat avui aquest control dels comptes per "intolerable" i "inacceptable" des del punt de vista de l'autogovern, ja que segons el seu parer, significa "carregar-se l'autonomia financera de Catalunya".

stats