Política 08/07/2013

Pere Navarro: "Dins el PP també hi ha federalistes"

El primer secretari del PSC respon a Tura que l'actual direcció del partit ha fet més pel dret a decidir que l'anterior

Ara
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat avui en una entrevista a Catalunya Ràdio que dins el PP "també hi ha federalistes" i que cal arribar a un acord amb ells per reformar la Constitució. Navarro ha defensat el document acordat a Granada entre tots els 'barons' del PSOE sobre l'oferta de l'esquerra espanyola per reformar la carta magna i ha assegurat que proposa una solidaritat "justa". El primer secretari del PSC ha assegurat que per temes de diners "sempre hi haurà discussions", però que "qui més aporta no pot quedar per sota dels altres". El líder socialista ha elogiat l'acord alhora que defensa la coherència del seu partit, que segons ell ha sigut "el que més s'ha sacrificat" pel dret a decidir, ja que li ha calgut enfrontar-se al PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha volgut desmarcar-se de les declaracions de Marina Geli i Montserrat Tura sobre el dret a decidir, amb l'argument que des que ell és primer secretari "s'han fet més passos en aquest sentit que les altres direccions en el passat". El líder socialista també ha censurat els antics membres del seu partit de Berga que van deixar la formació "però no el seu càrrec públic", i ho ha justificat dient que si hi són és precisament pels vots dels ciutadans socialistes i que l'única cosa que els ha mogut "ha sigut el seu interès personal".

Navarro ha aprofitat l'ocasió per censurar el president Artur Mas, de qui ha dit que estava "al servei" d'Oriol Junqueras i que només buscava "la confrontació". Segons el líder socialista, això "ja va bé" a certs sectors del PP i de CiU, a qui ha acusat de ser incapaços de negociar per la consulta i alhora proposar mesures eficaces contra la crisi. Navarro ha declarat sobre aquest aspecte que "si el ritme de negociació és l'actual, amb només una carta en sis mesos, potser faran la consulta el 2054".

stats