Política 16/01/2014

Pere Navarro demana als díscols que deixin l'escó

Lucena evita especificar si expulsarà els crítics del grup i els dóna de marge fins diumenge per entregar l'acta voluntàriament

Sara González
2 min

BarcelonaSegons fonts de la direcció del PSC, el primer secretari dels socialistes, Pere Navarro, ha demanat a Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura que facin com l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i deixin l'escó. El líder del PSC els ha fet aquesta petició just abans de la votació al ple del Parlament, quan els tres díscols li han comunicat que no seguirien la seva consigna i votarien a favor de demanar al Congrés el traspàs de la competència per convocar un referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, la decisió de deixar l'escó és personal de cadascun dels diputats, que podrien ser expulsats del grup, però que podrien quedar-se com a diputats no adscrits.

Lucena: "Trobo lamentable que hagin actuat amb aquest poc sentit d'equip"

Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha confirmat, després que es produís la votació diferenciada, que es reunirà abans de dinar amb els diputats díscols per demanar-los que abandonin l'escó abans de diumenge. "Trobo lamentable que hagin actuat amb aquest poc sentit d'equip", ha valorat Lucena sobre el vot afirmatiu d'Elena, Geli i Ventura a la cessió de competències per poder celebrar la consulta.

El dirigent socialista ha mostrat la seva "profunda decepció" per aquest fet i l'ha lamentat "moltíssim", ja que ha afirmat que estava "convençut fins a l'últim moment que, un cop escoltada l'opinió de cadascú, seguirien la posició de la majoria".

Tot i això, Lucena no ha volgut especificar si la direcció del partit té intenció d'expulsar-los del grup si no entreguen l'acta voluntàriament els propers dies, ja que s'ha mostrat "convençut" que ho faran. "Ros va ensenyar el camí més digne", ha afirmat, i ha evitat avançar esdeveniments: "Reclamaré que entreguin l'acta, i la resta ja ho veurem".

stats