EUSKADI CAP A LA PAU

ICV, ERC, SI i CUP es reuneixen i donen suport als firmants de l'acord de Gernika

Representants de l'esquerra abertzale, EA, Aralar, Alternatiba i LAB visiten el Parlament per explicar el procés de pau basc

Una delegació dels partits, organitzacions socials i sindicats formada per representants de l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna, Aralar, Alternatiba i LAB,  que van subscriure l'acord de Gernika el 25 de setembre del 2010 pel qual reivindicaven la via pacífica i del diàleg per avançar cap a un escenari de pau al País Basc, han visitat aquest matí el Parlament i s'han reunit amb diversos partits catalans, als quals han explicat com es troba el seu procés, i han recollit el seu suport. D'una banda s'han trobat amb diputats d'ICV-EUiA i, de l'altra, amb dirigents d'ERC, SI i CUP, amb qui han comparegut posteriorment.

Així, el diputat republicà Pere Aragonès ha ofert "tot el suport al procés de pau", el president de SI, Toni Strubell, ha subratllat que "és molt important seguir amb l'exemple d'unitat" de l'independentisme basc i el portaveu de la CUP, Marc Sallas, ha celebrat "la capacitat de sumar ens socials bascos per conformar un bloc molt nombrós" per l'autodeterminació. "Catalunya sempre ha estat solidària amb el nostre poble", ha subratllat una portaveu dels bascos, que han avançat que es reuniran també amb agents gallecs, de Brussel·les, Madrid i París. Els firmants de l'acord de Gernika reclamen l'acostament dels presos d'ETA i l'alliberament dels malalts i dels que han complert tres quartes parts de la condemna, diàleg entre totes les forces i la legalització de l'esquerra abertzale.