Política 15/05/2013

Navarro: "És millor per a Catalunya i els seus interessos influir a Europa a través d'Espanya"

El líder del PSC demana més diàleg entre Barcelona i Madrid a favor dels interessos de Catalunya

Efe
2 min

Brussel·lesEl líder del PSC, Pere Navarro, ha demanat aquest dimecres al president català, Artur Mas, que doni prioritat al seu diàleg amb el govern espanyol per defensar els interessos de Catalunya davant les institucions europees a través d'Espanya, tot i que ha constatat el "poc pes i credibilitat" de Mas a la UE. "Preferiríem que el president Mas tingués més pes en les polítiques a nivell d'Espanya i així que el govern espanyol, juntament amb el català [...] poguessin venir a defensar els interessos conjunts de Catalunya i Espanya", ha dit Navarro a Brussel·les durant una trobada amb la premsa en la seva visita a les institucions comunitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que demanem i reivindiquem és que Mas i Rajoy parlin, dialoguin amb urgència perquè fa falta arribar a acords des del punt de vista de la consulta i també d'un nou model de finançament per a Catalunya", ha explicat. El líder del PSC ha recordat al president de la Generalitat de Catalunya que "a la UE els interlocutors en les institucions europees són els països membres".

"El president Mas el que ha de fer són reunions no discretes, sinó efectives i productives amb el president Rajoy i que puguin venir junts a defensar els interessos d'Espanya i Catalunya en les institucions europees", ha assenyalat. Navarro ha afegit que Mas "pot venir a Europa, eclar", però que "la manera real d'influir en les decisions de Brussel·les és a través dels països membres, i el país membre és Espanya".

Segons el líder del PSC, en les institucions comunitàries "hi ha preocupació pel fet que des de Catalunya vinguin missatges que es farà una consulta aplicant la llei o no". Als qui advoquen perquè Catalunya arribi a ser un hipotètic estat membre de la UE, el socialista català els ha llançat el missatge que "evidentment un país de set milions d'habitants tindria molt menys pes que Espanya a l'hora d'influir en les polítiques comunitàries". "Europa són 500 milions d'habitants. Crec que és millor per a Catalunya i els seus interessos influir a Europa a través d'Espanya", ha afegit.

D'una altra banda, ha explicat que després de la seva visita de dos dies a Brussel·les ha constatat "el poc pes polític que el president Rajoy té en les institucions europees". "El poc pes i credibilitat de Rajoy a Europa és semblant al poc pes i credibilitat de Mas", ha opinat Navarro, que ha apuntat que li "agradaria" que els dos líders polítics "parlessin més dels problemes dels catalans i els espanyols relacionats amb la crisi econòmica".

Durant la seva visita a Brussel·les, el líder socialista català s'ha reunit amb el vicepresident de la CE a càrrec de Competència, Joaquín Almunia, així com amb els eurodiputats del PSOE i diversos alts funcionaris del Consell de la UE, la Comissió i el Parlament Europeu.

stats