POLÍTICA
Política 10/09/2013

Navarro: "ERC és un partit que tendeix a destruir tots els governs que toca"

El líder del PSC renega de la coalició dels executius tripartits perquè els republicans "miren contínuament a l'oposició"

Acn
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha renegat aquest dimarts al matí de les coalicions de govern que va tancar el seu partit amb ERC i ICV-EUiA per crear els executius tripartits. I és que pel socialista, tenir un pacte estable amb Esquerra és un problema. Segons Pere Navarro, la formació que ara lidera el republicà Oriol Junqueras "és un partit que tendeix a destruir tots els governs que toca". Així ho ha explicat parlant de l'experiència dels executius tripartits durant una entrevista al programa 'Los Desayunos de TVE'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Pere Navarro ha admès que als socialistes "l'experiència d'una coalició de Govern amb ERC tampoc ens va anar gaire bé des del punt de vista dels resultats electorals". I és que segons el líder del PSC, ERC "té el problema que sovint, quan és al Govern, mira contínuament a l'oposició". "És un partit que tendeix a destruir tots els governs que toca. I estem veient el mateix amb Artur Mas i CiU", ha sentenciat.

Trias "no ajuda"

D'altra banda, preguntat per les declaracions de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, assegurant que a Espanya només la capital catalana podria superar candidatures olímpiques com les de Tòquio o Istanbul, Pere Navarro ha considerat que una reacció així "no ajuda" a "calmar" els ànims. El socialista ha recordat que "a Catalunya molta gent donava suport a la candidatura de Madrid, i molts atletes catalans, també". En aquest sentit, i referint-se a Trias, Navarro ha lamentat que "de vegades hi ha gent que en moments així treu el que realment porta a dins". "És molt greu que hi hagi gent que ens vulgui enfrontar d'aquesta manera", ha conclòs.

stats